Behandlinger

Spedbarnsproblematikk

Irritabelt spedbarn/urolig spedbarn, «kolikk», KISS/KID og torticollis

Fødselen er en stor påkjenning for kroppen, både for mor og den lille. Vanligvis medfører ikke dette noen problemer i etterkant, men selv en normal fødsel kan ha stor virkning på babyen. Styrtfødsler (veldig rask fødsel), seteleie, hastekeisersnitt, bruk av tang eller vakuum, eller dersom babyen har ligget trangt i livmoren kan øke sjansen for muskel- og skjelettplager hos babyen.

I noen tilfeller kan dette gi symptomer som er merkbare kort tid etter fødselen, andre ganger kan det ta lengre tid før disse vises. Utrøstelig gråt, kolikk, at barnet konsekvent krøker ryggen mot en side når det ligger og vansker med å snu på hodet er de mest kjente symptomene som kiropraktorbehandling kan hjelpe med. Ammeproblemer, nedsatt sugerefleks, luftsmerter, vansker med å snu seg, misnøye i ryggleie og mageleie er andre tegn på problemer kiropraktoren kan hjelpe med. Ofte skyldes dette feilfunksjoner i nakke og rygg hos babyen, og det er dette kiropraktoren behandler.

Babyer og barn som er plaget av smerter vil være mindre aktive og dette kan føre til at de henger bak i den nevrologiske utviklingen. Vansker med å se til begge sider kan føre til ensidig ignorering av arm og ben på den siden babyen ikke ser. Tidlig undersøkelse og eventuell behandling hos kiropraktor kan forebygge dette.

Kiropraktisk behandling av spedbarn

Kiropraktisk behandling av spedbarn utføres svært skånsomt og er trygt for babyen. De vanligste bivirkningene av kiropraktisk behandling av spedbarn er mindre gråt og økt søvn, av negative bivirkninger er en forbigående økt irritasjon i inntil 24 timer vanligst. Ved behandling av spedbarn bruker kiropraktoren lette trykk og lett massasje. Vi gir også råd om stillinger, mageleie og eventuelle øvelser dere skal gjennomføre hjemme.

Kiropraktoren din kan henvise til barnelege eller fysioterapeut dersom det skulle være nødvendig. Vanligvis blir babyen raskt bra og det er ofte ikke nødvendig med mer enn 4-6 behandlinger.